Over Rianne

Hi!

Orange Letters ben ik gestart omdat ik veel kinderen en ouders hoorden over de obstakels die leren lezen en schrijven met zich mee kunnen brengen. Een aantal jaar heb ik een coachingspraktijk gehad. Nu is dit doorgegroeid naar een website en webshop waar oefeningen en ideeën worden aangeboden aan ouders, leerkrachten, Ib’ers, therapeuten, osteopaten en andere behandelaren.

Ik begon met het coachen van kinderen op sociaal emotioneel gebied en later lag mijn focus meer bij leren lezen en schrijven omdat ik veel kinderen in de praktijk zag die daar moeite mee hebben.

Naast Orange letters werk ik als communicatieadviseur en grafisch ontwerper voor verschillende bedrijven. Lezen en schrijven is in dit beroep aan de orde van de dag en hebben mij dan ook veel gebracht. Dit gun ik ook kinderen die er op dit moment moeite mee hebben en die blij zijn als ze (op dit moment) geen letter meer hoeven te lezen of te schrijven.

Leren lezen doe je met je lijf

Toen er vraagtekens waren bij mijn eigen zoon rondom zijn schrijf- en leesgedrag ben ik op onderzoek uitgegaan hoe ik hem kon helpen. Mijn inspiratie haalde ik o.a. uit het boek: Leren lezen doe je met je lijf van Marijke van Vuure. Er ging een wereld voor mij open hoeveel impact beweging heeft op de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen. Eerder volgde ik al de opleiding voor Matrix-methode waar ik leerde om volle hoofden op te ruimen en methodes om makkelijker te leren leren, reken en lezen.

Tijdens de kindercoachopleiding Leren is Zijn van Janneke van Staalduinen leerde ik hoe je door spel en beweging kinderen hun eigen veiligheid kan laten ervaren en hen vanuit hun binnenste kunt laten groeien naar de personen die ze zijn. Dan kunnen ze floreren en bloeien op school en waar dan ook.

Daarnaast ben ik blij met de samenwerking met Laurie Kolfoort van Team OsteoWestland! Laurie is osteopaat en international teacher pediatric osteopathy and reflex integration onder andere bij Panta Rhei en CODI. Zij heeft mij gemotiveerd de opleiding voor reflexintegratie te gaan doen. Level 1 en Level 2 van RMTI heb ik voltooid. Evenals de module ‘Face the fear’. Deze module gaat angsten. Met deze theorie en praktijkervaring kan ik kinderen nog beter helpen die ook te maken hebben met angstklachten.

Webshop & platform

Met deze achtergrond schrijf ik met veel plezier voor de blog en deel graag oefeningen die bij kunnen dragen aan leren lezen en schrijven. Samen met Laurie ontwikkelden we ook een oog-hand coördinatie spel. Dit spel ontstond uit een knutsel, maar we besloten dat dit tijdrovend is en gingen op zoek naar een alternatief zodat het voor iedereen bereikbaar zou zijn. Nu is het kant-en-klaar te bestellen via de webshop. 🎉

Heb je vragen of ideeën? Mail mij dan: rianne@orangeletters.nl