Kinderen met volle hoofden

“Mam ik kan niet meer, ik heb zo’n vol hoofd..!” Of kinderen die ’s avonds uit bed komen: “Ik kan niet slapen, mijn hoofd zit vol..” En soms zeggen kinderen het niet met deze woorden, maar slepen ze zich bijvoorbeeld voort naar sport of andere activiteiten. Het hoofd half lusteloos op de schouders. Terwijl jij misschien denkt: Hup kom op! Even doorgaan!

Of het lukt ze gewoonweg niet om het alfabet te onthouden, tafels te memoriseren en andere vakken op school.

Veel van ons zullen het zelf ook wel herkennen. Een vol hoofd geeft stress en overbelasting.

Maar hoe ga je hier nu mee om en krijg je rust in je hoofd?

“Met een vol hoofd is tafels memoriseren veel moeilijker.”

Een opgeruimd hoofd

In 2 sessies gaan we van een vol hoofd naar een opgeruimd hoofd. Hiervoor gaat het kind zelf actief aan de slag en bedenkt zijn eigen strategie hoe het zijn hoofd wil structureren. Gedachten krijgen een plek, maar ook emoties of vervelende ervaringen krijgen een plek. Door de technieken die ik gebruik hoeft het kind deze vervelende ervaringen en gevoelens niet te delen. Door simpele vragen kan het kind deze zelf een plek geven. Hierdoor ontstaat er afstand en ook ruimte waardoor het kan zijn dat er juist dingen gedeeld gaan worden!

Het doel van deze sessie is het krijgen van rust in het hoofd en het kind leren dat het zelf de regie heeft over zijn eigen leer- en denkprocessen.

Voor welke leeftijd?

Iedereen vanaf 6 jaar (groep 3) kan zich aanmelden. Maar ook middelbare scholieren, studenten en volwassenen.

Informatie

2 sessies met een onderbreking van minimaal 2 weken.

Duur: 60 minuten

Prijs: € 150,- incl. btw en materialen

Wanneer kan mijn kind het beste komen?

Kinderen kunnen in de ochtend en middag terecht. Het is onmogelijk om iedereen buiten schooltijden in te plannen. Mijn ervaring is dat leerkrachten vaak blij zijn met de extra ondersteuning en maken hier graag ruimte voor.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Bellen of mailen is allebei goed.