Deze baloefening is zeer effectief voor leren lezen en schrijven

Inclusief oefenschema voor motivatie

Laat je kind een tennisbal opgooien boven het hoofd. Eerst met 2 handen. Vervolgens met de voorkeurshand en daarna met de andere hand. Lukt het? Het is voor sommige kinderen een uitdaging. Ook voor kinderen die een balsport beoefenen.

Als je merkt dat jouw kind hier ook nog bij kan oefenen, maak er dan een uitdaging van. Oefen minimaal 4x per week. Vaak zie je dat de resultaten vooruit gaan als er even een pauze is geweest.

Waar is deze oefening goed voor?

Met deze oefening train je de oog-hand coördinatie. Daarnaast stimuleer je de ontwikkeling van de linker- en rechterhersenhelft. Voor lezen en schrijven is een goede samenwerking tussen beide hersenhelften van groot belang. Het mooie is dat je dus met totaal andere bezigheden je brein kunt ontwikkelen voor lezen en schrijven. Voor kinderen die hier moeite mee hebben en lezen en schrijven grote frustratie oplevert, zijn dit soort oefeningen heel erg fijn.

Houd de motivatie hoog

Speciaal voor het oefenen van deze oefening heb ik een schema gemaakt voor zes weken. Elke keer wanneer er geoefend is kleurt je kind en balletje in. Je kan er een beloning aan koppelen, bijvoorbeeld samen een leuke film kijken, ijsje eten of een nieuwe bal kopen 😉